Sport, Spel en Spruitjes

 

 

 

Contact

Ymkje Bouma

Ds. Boersstrjitte 2

9008 SC Reduzum

 

06-24215877

info@sportspelenspruitjes.nl

 

KVK 01167933

BTW 108804707B01

Bank rek.nr. NL28 RABO 01663.78.607

In het kort

 

 

Kort.. dat is lastig.

Ik, Ymkje, vind veel de moeite waard. Ik vind veel dingen 'leuk' of noodzakelijk. Ik doe daarom ook altijd verschillende dingen tegelijk. Had ik eerst verschillende site's voor de verschillende bezigheden.. nu is alles op deze site te vinden.

 

Als dochter van een boerezoon en een boeredochter, ben

ik zeer liefdevol met beide benen in de Friese klei opgegroeid. Toen ik op 25 April 1980 in Franeker geboren werd, liep de Fanfare door de straat liep. (Als 't en film was zou het vast iets betekenen!).

 

Na een fijne, onbezorgde jeugd, kom ik er op de middelbare school achter dat ik van 'regelen' hou. klassevertegenwoordiger, ik durf me uit te spreken, dingen te organiseren en ik ben niet bang om te vragen. Gewoon oprecht. Nee heb je, ja kun je krijgen. En dan blijken er veel deuren open te gaan. Open Communicatie.

Of zoals Heit nog steeds zegt; 'denken in kansen'.

 

Ik maak vrienden, ontdek passies, de liefde, ik dans en voel me als in Marco's 'Vrij zijn'. In de kracht van mijn bestaan.

 

Een vervolgopleiding kiezen vind ik lastig. Bakkersvak, Fotovakschool, Kleinkunst- of Kunstacademie? Het wordt Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de RUG in Groningen. Als ik hier mijn Propedeuse zou halen, zou ik de wetenschappelijke kant van de kunstwereld in gaan. Kunst- en Kunstbeleid, muziek- en theaterwetenschappen. Maar misschien wist ik toen eigenlijk al wel dat het wetenschappelijke niet echt mijn ding is.

 

Drie jaar Groningen met bovengenoemde studies en een blauwe maandag op de faculteit Fries.. Het studenteleven geleefd, op eigen benen.. En toen overleed een vriendin.

Ik werd flink met de neus op de feiten gedrukt, en dacht na over de zin van het bestaan. Ik ontdekte dat ik het leven wilde léven. Met heel het hart. Ik wilde op reis. Zien, ontdekken, ervaren en ontmoeten. Ik ging de wereld in.

 

Ik ben toen geëmigreerd naar Bonaire, heb daar een poos gewoond en gewerkt. Wat deed die zon op m'n huid en de wind in m'n haar me goed! Vervolgens daar op een zeilboot gestapt om de wereld rond te zeilen; op volle zee omgeslagen, om vervolgens op een eilandengroep voor de kust van Panama aan te spoelen. (Het verhaal wordt nog mooier met voor onze ogen neerstortende vliegtuigen, échte (Kuna) indianen, énorme (al dan niet vliegende) vissen, maar daar vertel ik later nog wel eens over).

Daarna nog heel veel meer van de wereld gezien, met Cambodja als indrukwekkende favoriet.

 

Tussendoor in Nederland een sportopleiding en de PABO gedaan. Na veel theaterwerk, sportles gegeven en een poosje voor de klas staan.. Ben ik voor mezelf begonnen! Mijn eigen theaterbedrijf gecombineerd met sportles geven. Een práchtig 'vrij' bestaan!

 

De afgelopen jaren is dat bestaan uitgebreid met een fijne liefde, 3 kids en ons duurzame 'we-verbouwen-een-bank-tot-woonhuis-project'.

 

Toch bleef er een soort 'zoekend' gevoel. Wat zullen we nu weer eens bedenken, waar zal ik nu voldoening uit halen? Het was allemaal wel 'leuk' wat ik deed.. maar of het nou raakte aan dat wat er écht toe doet.. Ik zocht essentie.

 

En die heb ik gevonden! Bijna klaar met de opleiding tot Transpersoonlijk Coach, zit (bijna) alles op z'n plek. Ik zit goed in mijn vel en voel wat er (voor mij) toe doet.

 

Ik kan me voor het eerst in mijn leven voorstellen dat je een levenswerk hebt. Iets waar je je zo bij betrokken voelt dat je daar een leven lang, helemaal voor wilt gaan. Omdat het iets is waar je, tot in je tenen, in gelooft, omdat het raakt aan wie jij bent. En dat hoeven helemaal geen enorme (worldpeace) zaken te zijn.

En dat geeft een heel fijn, rustig en vertrouwd gevoel. Ik voel me 'Thuis' in mezelf. En al hoewel het eigenlijk nog niet de bedoeling was om te beginnen met coachen, blijkt dat dingen op je pad komen als het zo moet zijn.

 

Ik voel me erg betrokken bij kinderen en jong volwassenen. Het is zo belangrijk om te worden en te zijn, wie je bént. En daar kun je soms best een beetje hulp bij gebruiken. Maar ook met volwassenen die 'struikelen' ga ik graag het gesprek aan. Inzicht en bewustzijn zorgen voor de gewenste verandering.

 

waar het in het kort dus op neerkomt; ik voel me fijn en heb de ruimte om te helpen bij het realiseren van plannen en je goed voelen. Op welke manier we samen maar kunnen bedenken. Altijd welkom!

 

Ymkje Bouma

 

 

Copyright © Ymkje Bouma

Ymkje Bouma Reduzum bank coach lifecoach theater toneel toneelles theaterles musical musicalles sport sporten regie pilates aquarobics aquajoggen aquajogging aquafit aquapilates bootcamp meditatie yoga personeelsfeest vriendenweekend familiedag familieuitje uitje er op uit therapeut friesland catering organiseren act babyzwemmen peuterzwemmen zwemles baby peuter starten

Biologisch duurzaam bouwen catering hapjes zingen zangles kinderen numerologie spiritualiteit Friesland Agenda dagje weg feest bruiloft uitvaart rouwbegeleiding gesprek spreker

weddingplanner totaalconcept bruiloft trouwerij feestlocatie bruidsauto trouwauto trainingsacteur acteren op de werkvloer theaterdiner teater teather eten openigsact organisatie bureau wie is de mol muziek hulp goed in je vel therapie begeleiding begrafenis crematie uitvaartbegeleiding uitvaartbegeleider toespraakverzorger toespraak levensverhaal rouwen rouwtherapie pubers opgroeiende opvoeden spiritueel helderziende aura chakra sportschool fitness grou grouw koor leave 17 zangeres regelen 50 jaar gouden bruiloft zilvere bruiloft huwelijk fotograaf exclusief boerenbruiloft cultuur creatief verjaardag feestje kinderfeestje chocolade high tea varen sloep vrijgezellenfeest Boarnsterhim Leeuwarden Drachten Heerenveen Akkrum Jirnum Terherne, Easterwierrum Sneek Bolsward Wommels Franeker Harlingen Dokkum Wirdum Joure