Ymkje &Theater

Van jongs af aan ben ik zelf ook graag expressief bezig.

Ik had zangles, speelde uren piano, zat in het demoteam van de dansschool, danste stijldanswedstrijden, liep modeshows, schreef gedichten en liedjes, schilderde en speelde maria in de kleuterkerstvoorstelling en voor het huistheatergezelschap van de Rijksuniversiteit in Groningen.

 

Op mijn 18e werd ik aangenomen bij "Pepper&Co" dat theaterdiners kindervoorstellingen, musicallessen en meeleeftheater verzorgde door het hele land. Ik speelde in die periode zo'n 200(!) voorstellingen per jaar. Het interactief spelen met (andere) professionals heeft ervoor gezorgd dat ik een bák aan ervaring heb opgedaan en belangrijker nog; werk kon maken van dat wat me raakt, wat vanuit mijn hart komt.

 

Ik ben dankbaar dat ik vroeg ontdekt heb dat het groot goed is vanuit een stromend hart te mogen leven. Ik zet me graag in om jongeren te stimuleren te ontdekken wat er voor hen écht toe doet, waar ze warm van worden; in verbinding te zijn met zichzelf om zo het goeie pad te kiezen.

 

Wat heb ik gedaan op theatergebied?

Bij Pepper&Co; spelen, dansen, zingen, regisseren, decors bouwen, kostuums maken, grimeren. Álles hoorde erbij. Een fantástische tijd.

 

In Groningen heb ik voor een nieuw theaterrestaurant een grote dinnershow opgezet, voor een gezelschap uit Leeuwarden veel 'Captain's Dinners', Koninklijke Banketten, acts op maat en straattheater gespeeld. In 'De Efteling' speelde ik Titania, de hoofdrol in een grote dinnershow.

 

&Theater

In 2006 ben ik samen met Theun Plantinga en eigen theaterbedrijf begonnen. Onder de naam &Theater, schreven en speelden we muzikale voorstellingen met Jappie en Gabi als de nieuwe buren, Dokter Nico en Zuster Tine met de gezondheidsmethode, Loes en Benedictus op scoutingkamp, Harry en Krista in the-new-age-kip-caravan en vele anderen.

 

In deze tijd ben ik ook begonnen met het schrijven van voorstellingen voor amateurs, regisseren en theaterlessen geven.

 

&Theater is nu onderdeel van sport, spel en spruitjes geworden. Als we kunnen gaan Theun en ik samen, maar de ervaring leert dat ik tegenwoordig vaak alleen op pad ben. Theaterlessen, een regie maar vooral weer spelen! Een nieuw avondvullend programma met een muziekquiz of een ander spelelement of een losse act waarin de laatste tijd het accent op een persoonlijke speech ligt.

 

De jubilaris, het bruidspaar of jarige worden warm toegesproken en gezongen. In een gesprek vooraf (met de aanvrager) worden inhoud, boodschap en liedjes zorgvuldig gekozen. In de terugkoppeling krijg ik te horen dat dit als zeer persoonlijk en speciaal wordt ervaren.

 

Bent u op zoek naar een speech of 'iets' met theater of een acteur?

Neem gerust contact op, dan denk ik graag even mee.

 

 

Theater

Sport, Spel en Spruitjes

 

 

 

Copyright © Ymkje Bouma

Ymkje Bouma Reduzum bank coach lifecoach theater toneel toneelles theaterles musical musicalles sport sporten regie pilates aquarobics aquajoggen aquajogging aquafit aquapilates bootcamp meditatie yoga personeelsfeest vriendenweekend familiedag familieuitje uitje er op uit therapeut friesland catering organiseren act babyzwemmen peuterzwemmen zwemles baby peuter starten

Biologisch duurzaam bouwen catering hapjes zingen zangles kinderen numerologie spiritualiteit Friesland Agenda dagje weg feest bruiloft uitvaart rouwbegeleiding gesprek spreker

weddingplanner totaalconcept bruiloft trouwerij feestlocatie bruidsauto trouwauto trainingsacteur acteren op de werkvloer theaterdiner teater teather eten openigsact organisatie bureau wie is de mol muziek hulp goed in je vel therapie begeleiding begrafenis crematie uitvaartbegeleiding uitvaartbegeleider toespraakverzorger toespraak levensverhaal rouwen rouwtherapie pubers opgroeiende opvoeden spiritueel helderziende aura chakra sportschool fitness grou grouw koor leave 17 zangeres regelen 50 jaar gouden bruiloft zilvere bruiloft huwelijk fotograaf exclusief boerenbruiloft cultuur creatief verjaardag feestje kinderfeestje chocolade high tea varen sloep vrijgezellenfeest Boarnsterhim Leeuwarden Drachten Heerenveen Akkrum Jirnum Terherne, Easterwierrum Sneek Bolsward Wommels Franeker Harlingen Dokkum Wirdum Joure